Kapitein Jan Willem Petter


Afbeelding

Kapitein Jan Willem Petter kwam op 9 juli 1971 door een noodlottig ongeval om het leven op de handgranatenbaan op de Rucphense Heide. Een poging om een op scherp gestelde handgranaat, die op de grond was gevallen, buiten de betonnen omheining te werken werd hem fataal doch redde het leven van de andere aanwezigen die slechts licht gewond raakten.

Nauwelijks twee maanden daarvoor was hij in het huwelijk getreden met freule Cornelie Godin de Beaufort. Kapitein Petter werd op 13 juli 1971 met militaire eer bijgezet in het familiegraf op het landgoed van de familie Godin de Beaufort te Maarsbergen. CoWS heeft met volledige instemming van Cornelie en dochter Willemien deze jaarlijks terugkerende wandelmars genoemd naar deze dappere en zeer sportieve commando-officier.

In 1962 maakt reserve-luitenant Petter zijn entree bij het Korps en begin 1963 behaalde hij zijn groene baret. Hij vervulde de functie van pelotonscommandant in de 108 Cotrcie.

Na overgang in beroepsdienst volgden functies als pelotonscommandant en plaatsvervangend commandant in de 104 Wrnverkcie en de functies van commandant Commando-opleiding en teamcommandant Pantserstorm. Deze zeer sportieve commando-officier was een allround sportman en een begenadigd ruiter, schermer en schutter. Naast nationaal kampioen op de militaire vijfkamp verwierf hij onder meer in Nato verband het kampioenschap pistoolschieten.

De eerste Jan Willem Pettermars vond plaats op vrijdag 29 oktober 2010.

Bron: http://www.korpscommandotroepen.nl
Commentaren: 0