Commando's

Hier komt informatie te staan over het Korps Commando Troepen, en oud Commando’s met name de activiteiten die de oud Commando’s organiseren zoals schietwedstrijden , wandelen en marsen reünies, ect….

Waarom!

Omdat Mariniers die de Commando opleiding met goed gevolg hebben doorlopen bij het KCT ten aller tijden aan de activiteiten die de oud Commando’s organiseren daar aan  mee kunnen deelnemen.

Jouw profiel om de Commando opleiding in Nederland te volgen

Wat moet jou profiel zijn om de Commando opleiding te volgen en dan ook nog te opleiding te halen.

Je moet bereid zijn om alle pijn grenzen fysiek en mentaal te over schrijden en keer op keer te verleggen zodat je de rest van je leven weet wat afzien is.

Heb jij die mentaliteit, dan heb jij de kans dat je de Commando opleiding zou kunnen volbrengen, maar denk goed na, dit zijn maar woorden die ik hier neerzet vaak in de werkelijkheid pakt het anders uit, alleen de aller sterkste hebben een kans van slagen en vergeet niet dat de kans van slagen voor zo, n 20 % is weggelegd, zelf zag ik de Commando opleiding als militaire topsport, je kunt alleen voor goud gaan want zilver of brons bestaat niet.

"Nunc aut Nunquam"

QPO Rinus m3 b1 p1 mc

Commentaren: 4
 • #4

  Rinus (maandag, 06 juni 2022 20:59)

  @ Rob Leeuw
  Ja er is een lijst.

 • #3

  Rob Leeuw (maandag, 06 juni 2022 14:23)

  Hallo
  Is er een lijst van Commando’s die vroeger gedient hebben bij het Kct zowel ook Marinier Commando ,ben zelf zes en half jaar beroeps geweest bij Kon .Marine vanaf 1970 , en kom nog weleens mensen die beweren Commando geweest te zijn Wannabee.s ,heb zelf veel gelezen over het Kct en het Korps Speciale troepen (Kapt. Weserling .Ben zelf een groot bewonderaar van het Kct en Marsof

  Met vriendelijke groet
  Rob Leeuw

 • #2

  john van dorst (vrijdag, 16 juli 2021 10:59)

  het is een beetje geluk maar als je lichaam gezond en het goed onderhoud is het voor een jonge gast haalbaar altijd.
  maar het is net als met alle opleidingen die behoorlijke fysieke achter grond hebben je moet geen pech krijgen en toch de meerwaarde nooit onder schatten. het de wil van een man en het goed bij houden van bv je voeten nooit iets onderschatten plus je leeftijd is belangrijk

 • #1

  Eduard leusink (zaterdag, 12 januari 2019 14:26)

  Leuk!